Aksaray Üniversitesi
Karnında Kitle Olduğu Tespit Edilen Hasta Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Aksaray şehir merkezinde karşıdan karşıya geçerken otobüs çarpan ve hafif yaralanan B.G. (17) isimli hasta 112 ekipleri ile Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirildi. Yapılan ilk muayenesinin ardından bilgisayarlı tomografisi çekilen hasta Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Betül Öztürk tarafından değerlendirildi. Hastanın geçirdiği kaza ile ilgili herhangi bir yaralanması olmadığı; ancak karnında dev bir kitle olduğu tespit edildi. Yaklaşık 60 cm boyutunda olan sağ over (yumurtalık) kaynaklı kitlenin batının tamamına yakınını doldurduğu ve karın içi organların tamamını ittiği görüldü. Aile ile görüşülerek hızlıca ameliyata alınan hastanın kitlesi başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Çıkarılan kitlenin yaklaşık 8 kg ağırlığında olduğu görüldü ve incelenmesi için Pataloji laboratuvarına gönderildi. Dr. Öztürk “Bu boyutta fark edilemeyen kitlelerin patlayarak hayati risk teşkil edebileceğini, zamanında yapılan başarılı bir operasyon ile hastanın sağlığına kavuştuğunu, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde büyük ve zorlu ameliyatları yapabilmenin haklı gururunu yaşadıklarını” ifade etti.