Aksaray Üniversitesi
Uyanık Beyin Cerrahisi Ameliyatları Başarıyla Uygulanmaktadır

Beyin ameliyatları çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirmektedir. Uyanık beyin cerrahisi ameliyatları özellikle yüksek hassasiyet gerektiren beyin hastalıklarında uygulanmaktadır. Tüm vücudumuzu kontrol eden bir organın cerrahisinde anında sonucu görebilmemiz ve değişikliklere hemen müdahale edebilmemiz gibi avantajları mevcuttur. Cerrahi sırasında meydana gelebilecek komplikasyonları sonradan düzeltmek mümkün değildir. Uyanık kraniotomi ile yapılan cerrahide, cerrahi sınır, ameliyat esnasında yapılan eş zamanlı muayenelerle denetlenebilmektedir. Bunun avantajı optimal cerrahi ile hastaya mümkün olan iyi sonucu almaktır. Mevcut hastalığının tedavisi amacıyla kliniğimize gelen hastaların ön değerlendirmelerinde beyin tümörlerinde ve bazı nörolojik hastalıkların tedavisinde yapılacak cerrahi işlemin seçiminde veya genel anestezi alamayacak ek hastalığı olan hastaların seçiminde uyanık beyin ameliyatı komplikasyonları en aza indirmek için tercih sebebi olmaktadır.